Smikurs for viderekommende - nivå 2

Lær deg hemmelighetene bak smedyrket!

Smikurs for viderekommende - nivå 2

30.mars 2022

Kl. 17:00-21:00

Alle: 600,-

Mellemværftet
Kranaveien 24
6510 Kristiansund

post@nordmore.museum.no

Vis på kart

Mellemværftet

I Kristiansund finner man landets eneste museumsverft, Mellemværftet. Skipsverftet ble anlagt i 1856 og er i dag et levende skipsverft med tre slipper der vi kan ta fartøy opptil 120 fot. Verftets viktigste oppgave var vedlikehold av regionens store flåte av små seilskip. Det er verkstedbygning med maskinverksted og smie.

Kurs i smiing II, litt viderekommende

Onsdag 30. mars kl. 17:00 holder vi kurs for litt viderekommende med utvikling av ferdigheter og teknikker innen smedfaget som splitting, doring, varmekontroll og overflatebehandling. Vi lager flaskeåpner med hjertemotiv. Kurset passer for alle som vil lære mer om jernkvalitet og smiteknikk.

Maks fire deltakere, noe som betyr god oppfølging!

Kursmateriell

Kursavgift 600,- inklusive materialer og Varde-kaffe brent og kvernet ved museets egen maskin på Kaffebrenneriet Patrick Volckmar.

Ta med gode arbeidsklær og -sko som tåler gnister. Bruk gjerne vernesko. Det ytterste laget må være av naturfiber (ull, bomull, lin eller lignende). Tøy av kunstfiber smelter i kontakt med varmt stål. Ta også hensyn til at det er kaldt i smia. Ullklær anbefales!

Vi har smedforkle, vernebriller, øreplugger og hansker til deg, men ta gjerne med ditt eget hvis du har verneutstyr du helst vil bruke.

Ta kontakt!

Send gjerne epost eller ring Douglas Wilmot på 476 63 427 om du lurer på noe!

Påmelding skjer til: douglas.wilmot@nordmore.museum.no

Oppgi navn, adresse og telefonnummer.

Mye info om smiing fins på Internett og YouTube:

https://norsksmedforening.wordpress.com     www.iforgeiron.com   http://antracit.nu

Andre kurs

30. mars - smikurs for viderekommende - nivå 2