Smikurs for begynnere

Her lærer du å smi mens jernet er varmt!

Åpningstider

ons:
17:00-21:00

Priser

Alle: 
600,-
Kursavgiften innbetales gjennom Vipps 54 75 94 eller konto 3930 22 66496: 
Mellemværftet

Her finner du oss

Mellemværftet
Kranaveien 24
6510 Kristiansund

Telefon: 47 66 34 27 / 715 87 000
douglas.wilmot@nordmore.museum.no

Kristiansund

Mellemværftet

I Kristiansund finner man landets eneste museumsverft, Mellemværftet. Skipsverftet ble anlagt i 1856 og er i dag et levende skipsverft med tre slipper der vi kan ta fartøy opptil 120 fot. Verftets viktigste oppgave var vedlikehold av regionens store flåte av små seilskip. Det er verkstedbygning med maskinverksted og smi

Kurs i smiing for begynnere

Onsdag 1. desember holder vi kveldskurs med praktisk smiarbeid. Dette innebærer en innføring i herding og anløpning, strekking, bøyning, stukking, lokking, doring, kontroll av varme, stell av essa, bruk av redskap og selvfølgelig sikkerhet. Kurset egner seg for begynnere, men også de som har noe erfaring, vil få utbytte av kurset. Alle skal få lage en eller flere bruks- eller pyntegjenstand som de kan ta med seg hjem! Vi kan lage kastekrok, opphengskrok, flaskeåpner, nøkkelhank, ildrake og lignende. Kurset passer for alle som vil lære mer om jernkvalitet og smiteknikk.

Maks fire deltakere, noe som betyr god oppfølging! Dersom færre melder seg på, forbeholder vi oss retten til å avlyse kurset

Kursmateriell

Kursavgift 600,- inklusive materialer og Varde-kaffe brent og kvernet ved museets egen maskin på Kaffebrenneriet Patrick Volckmar.

Ta med gode arbeidsklær og -sko som tåler gnister. Bruk gjerne vernesko. Det ytterste laget må være av naturfiber (ull, bomull, lin eller lignende). Tøy av kunstfiber smelter i kontakt med varmt stål. Ta også hensyn til at det er kaldt i smia. Ullklær anbefales!

Vi har smedforkle, vernebriller, øreplugger og hansker til deg, men ta gjerne med ditt eget hvis du har verneutstyr du helst vil bruke.

Kursdeltagerne deltar på eget ansvar og må vise varsomhet. Si fra hvis du ikke ønsker at foto av deg kan brukes i sosiale media.

Ta kontakt!

Send gjerne epost eller ring 476 63 427 om du lurer på noe. Påmelding er bindende og skjer til: douglas.wilmot@nordmore.museum.no

Oppgi navn, adresse og telefonnummer.

Mer

Mye info om smiing fins på:

https://norsksmedforening.wordpress.com

www.iforgeiron.com

http://antracit.nu/

Opplev den maritime delen av gamle Kristiansund – ta en fottur rundt Vågen!

 

 

Andre aktiviteter fra Kristiansund