Klippfiskfest!

Endelig deler vi visjonen og planene for hvordan Klippfiskfest skal sette preg på regionen vår

Åpningstider

ons:
17:30

Priser

Ingen priser er oppgitt.

Her finner du oss

Norsk klippfiskmuseum
Milnbrygga på Gomalandet Dikselveien 22
6512 Kristiansund

Telefon: 715 87 000
post@nordmore.museum.no

Kristiansund

Klippfiskfest!

I samarbeid med mange nasjonale og regionale aktører vil denne festivalen virkelig løfte Klippfisken og bidra med et mangfold av aktiviteter i kulturkalenderen. Denne kvelden vil gi deg en smakebit på hvordan vi skal feire Klippfisken som en av de store, nasjonale råvarene.

Operakoret er en frivillig underorganisasjon av Operaen i Kristiansund. De bidrar sterkt til kulturlivet på Nordmøre og er et opplagt valg også denne kvelden. 

Hollenderen Jappe Ippes er kjent for å være den som startet med klippfiskproduksjon på Nordmøre. Han er gjennom dette en av de viktigste og mest betydningsfulle personene for utvikling av regionen vår. Forfatteren Daniel Ødegård kjenner historien om Ippes godt, og ga i 2018 ut en bok om klippfiskens viktigste gründer. Ødegård forteller historien om Jappe Ippes, utviklingen av industrien og hvordan internasjonale impulser la grunnlaget for samfunnet vi kjenner i dag.

Elevene ved Kristiansund VGS restaurant-og matfag har denne høsten satt seg dypere inn i klippfiskens historie og kvaliteter. Sammen med prosjektleder for Klippfiskfest, Tore Legernes fra Vindel as, har de satt sammen en moderne meny med spennende smakskombinasjoner av lokale råvarer. Legernes har lang erfaring fra kokkefaget, og har blant annet jobbet ved Det Kongelige Slott, restaurant Credo og femstjerners hoteller i utlandet.

Håndtverksbryggeriet Crave Cave Brewery fra Averøy og Engvigs Vinstudio fra Kristiansund samarbeider denne kvelden om å gi deg et utvalg av drikkevarer tilpasset menyen. Vi gleder oss til å til å bli bedre kjent med dem, og høre deres tanker om klippfisk og drikkekombinasjoner.

Ida Sofie Sæther og Martyna Szymanska er unge og talentfulle musikere fra regionen. Begge er tatt opp i NTNUs program Unge Musikere. Gled dere til et nydelig bidrag fra disse fremadstormende artistene.

 

Velkommen til Norsk klippfiskmuseum!

Andre aktiviteter fra Kristiansund