
Bøkkerverkstedet i Woldbrygga
Nettutstilling
Familiearrangement
Norsk klippfiskmuseum
Dikselveien 20
6512 Kristiansund
Telefon:
715 87 000
post@nordmore.museum.no
BACALAOKONKURRANSEN lørdag 20. juni! Åpent for alle!
For inngangsbilletten kan du få omvisninger, få med deg selve programmet for dagen med kåring av vinnerne og deretter blir deltakerbacalaoene servert - du kan selv velge hvilke du vil smake på. Serveres med brød og flatbrød.
Den årlige konkurransen foregår for 25. gang på Norsk klippfiskmuseum i Milnbrygga på Gomalandet i Kristiansund, og gjelder tradisjonell Kristiansundsbacalao, uten moderne tilsetninger, men full av eksotiske og mystiske smaker! Her går margarin og olivenolje i ulike farger, gammel og ny potet, ferske og flådde tomater, pepper med og uten skall og frø, forskjellige slags løk, sur og søt vin side om side. Alt som var i bruk på 1800-tallet kan fortsatt brukes, sier juryens sekretær Odd Williamsen. Bacalaoen skal lages av klippfisk fra Nordmøre museum; det er skrei av superior kvalitet.
Alle er kjent for å lage byens beste bacalao, så konkurransen er knivskarp, men folkelig og gemyttlig.
Juryen vurderer farge, smak, lukt og konsistens. Meld deg på, enten privat klasse eller for storhusholdninger.
Påmeldingsinformasjon og regler for Bacalaokonkurransen
Program for dagen
kl. 12 - Sesongåpning med omvisninger
kl. 17 - Bokpresentasjon
kl. 18 - Bacalaovinnere! Publikum får smake på alle deltakernes retter
Alle er hjertelig velkomne!
Denne dagen, som i resten av sommersesongen, kan du se en rekke temautstillinger og få omvisning i den store klippfiskbrygga. Historien fortelles med hjelp av store fotografier: