Bli med heim til felemakaren

søn:

Alle:
gratis

Omagata 12 A
Kristiansund

post@nordmore.museum.no

Kristiansund

Felemakaren

I den siste boka si, Felemakaren, har Edvard Hoem gjort levande den innhaldsrike livshistoria til Lars Hoem. Bondesonen frå Romsdal, som etter ei dramatisk ungdomstid vart gift med Gunhild frå Todalen og busette seg i Smedvika på Nordlandet. Der livnærte han seg som felemakar, medan Gunhild sleit seg ut på klippfiskberga og fødde sju døtre.

Felemakaren sitt hus står der den dag i dag, bli med til Smedvika for å sjå og høyre meir om denne fantastiske historia!

Søndag 27. juni kl. 16 Stad: Omagata 12 A, Kristiansund

Odd W. Williamsen kåserer om livet på klippfiskberga

Edvard Hoem fortel om felemakaren Lars Hoem

Musikalske innslag ved Ole Kristian Gundersen på fiolin

Arrangementet blir utendørs, i hagen og ned mot sjøen i Smedvika. Det er ikke sitteplasser, ha med pledd eller sitteunderlag til å sitte på plena, og hold god avstand.

Billettbestilling

Gratis billettar HER

I tilfelle dårleg ver blir arrangementet flytta innomhus.

Lars Hoem

Fiolinmaker Lars Hoem (1782-1853) er nok langt mer kjent blant musikkhistorikere rundt om i landet, enn av folk flest i Kristiansund. Han kjøpte seg hus i Smedvika på Nordlandet i Kristiansund i 1822, og var den første her i byen som kunne leve av dette håndverket. Han var opplært i engelsk fangenskap i Plymouth 1809-1814 av en fransk mester. Hans lakkoppskrifter er bevart. Hoem hadde selv ikke andre lærlinger enn to av sine sju døtre.

Hoem laget rundt 500 fioliner, men færre enn 30 er bevart. Den eldste er fra 1818. Nordmøre Museum har en med løvehode og rød tunge, bygd i 1820 og 31,5 cm lang. Den har vært reparert av Olaf Lindseth og Sigurd Øveraas.

Generelle smitteverntiltak

Er du syk med luftveissymptomer kan du ikke komme.
Alle må bruke hånddesinfeksjon når de kommer.
Det må være minst en meter mellom alle som ikke er medlemmer av samme husstand, og man kan ikke bytte plass når man først har satt seg.
Alle som er til stede må oppgi navn og mobilnummer (dette er gjort når billett er bestilt på Hoopla).

Arr.: Kristiansund bibliotek i samarbeid med Nordmøre museum og kulturavdelinga, Kristiansund kommune.