Atelier Benkow

Åpningstider

man til fre:
10-14

Priser

Alle: 
gratis

Her finner du oss

Nordmøre museum
Storgata 19
6509 Kristiansund

Telefon: 715 87 000
virginia.bertani@nordmore.museum.no

Kristiansund

Åpningsdag

Lørdag 18. september åpnet vi vandreutstillingen «Atelier Benkow – tre generasjoner jødiske fotografer» fra Jødisk museum i Oslo.

Atelier Benkow

Politikeren Jo Benkow kom fra en familie av jødiske fotografer. Historien om familien Benkow begynner med Chaim Benkowitz som var fotolærling i byen Grodno i Russland. Familien flyktet fra datidens Tsar-Russland til Sverige og dro senere til Norge. I denne foto-utstillingen forteller vi deres dramatiske historie. Den handler om pågangsmot og utholdenhet, men også om store tap.

Kristiansund

Kristiansund var det tredje største «jødiske miljøet» i Norge, etter Oslo og Trondheim i mellomkrigstiden. Ivan Isak Benkow var en av de første jødene som slo seg ned i byen og hadde sin fotoforretning i "Reitans Gaard i Torvgaten" fra 1914. I utstillingen kan du også lese mer om de andre kristiansundsjødene og de 18 som ble deportert til Auschwitz og drept, kun fordi de var jøder.

Åpningstid

18. september–30. oktober

Mandag til fredag kl. 10:00–14:00

Byvandring 21.10

I Kristiansund finnes det 18 snublesteiner: fysiske monumenter som skal hjelpe oss med å huske og minnes deportasjonen og flukten. Vi arrangerer byvandring på leting etter snublesteiner torsdag 21. oktober.

Prosjektet med snublesteiner kan du lese mer om her.

Andre aktiviteter fra Kristiansund