Kystpilegrimsvandring i Kvernes kulturområde

Hver tirsdag og fredag i sommersesongen er det mulig å bli med på ei vandring i Kvernes kulturområde - ei vandring som tar oss med gjennom flere 1000 år.

Åpningstider

tir og fre:
13:00

Priser

Vandring med guide: 
100,-

Her finner du oss

Parkeringsplassen ved Kvernes kirke og Kvernes stavkirke
Stavkirkeveien 41
6531 Averøy

Telefon: 91 33 92 11
berit.vorpbukt@nordmore.museum.no

Kystpilegrimsvandring 03. og 06.08

Gamle Kvernes bygdemuseum (Nordmøre museum) og Kvernes stavkirke (Fortidsminneforeningen avd. Nordmøre) samarbeider i sommer om å kunne tilby vandringer i Kvernes kulturområde hver tirsdag og fredag.

Kvernes er et nøkkelsted langs Kystpilegrimsleia, som strekker seg fra Egersund i sør til Nidaros (Trondheim) i nord, og disse vandringene tilbys både kystpilegrimer og andre som ønsker å bli bedre kjent med kulturområdet rundt Kvernes og samtidig få seg en tur ut i området sammen med en kjentperson. 

Oppmøtested

Startpunktet for turen er parkeringsplassen oppe ved kirkene. Her møter vi ved skiltet som viser kart over kulturområdet. Her blir du møtt av en guide som vil følge deg og de andre vandrerne de neste to timene (omtrentlig).

Halvveis på turen blir det et kort stopp på Gamle Kvernes bygdemuseum med mulighet for å kjøpe seg is, kaffe, vafler, etc. Her er det også toalett for den som trenger det. Turen ender tilbake ved kirkene, og da anbefales det å besøke stavkirken for ei omvisning der. 

Det er lurt å ha på gode sko, for stien kan være bløt enkelte steder. Velkommen til ei vandring gjennom ei flere 1000 år lang historie!

Andre vandringer

Tirsdag 03.08

Fredag 06.08

Tirsdag 10.08

Fredag 13.08

Tirsdag 17.08

Fredag 20.08

Gamle Kvernes bygdemuseum

Museumstunet danner et kystgårdsmiljø slik det var på 16-1800-tallet her ute på Averøy. Her ligger hus, stabbur og kvernhus - alle med ei spennende historie og innhold. Rusler man ned mot sjøen, finner man museets sjøavdeling med rorbu og naust.

Andre aktiviteter fra Averøy/ Eide