Olsokarrangement

Museets venneforening inviterer til Olsokarrangement på Gamle Kvernes bygdemuseum. Her blir det servert rømmegrøt, sildsuppe, potetkaker og annet som vi håper vil smake.

Åpningstider

søn:
12.00

Priser

Voksne (f.o.m. 16 år): 
100,-

Her finner du oss

Gamle Kvernes bygdemuseum
Kvernesveien 825
6531 Averøy

Telefon: 91 33 92 11
berit.vorpbukt@nordmore.museum.no

Averøy

Olsok

Etter Olsokgudstjenesten i Kvernes stavkirke, åpner museumsområdet opp for årets Olsokarrangement.

Museet vil da være åpent for omvisning, både i hovedtunet og i sjøavdelingen. Det blir mulig å få kjøpt seg museets hjemmelagde rømmegrøt, den tradisjonelle museumspotetkaka, og for den spesielt interesserte; sildsuppa som vil stå klar i sjøavdelinga.

Blir været bra, kan store og små få prøve seg med ljå og rive, hesjing, styltegang og andre aktiviteter. Og kanskje får vi også liv i den gamle treskermotoren...

Gamle Kvernes bygdemuseum

Museumstunet danner et kystgårdsmiljø slik det var på 16-1800-tallet her ute på Averøy. Her ligger hus, stabbur og kvernhus - alle med ei spennende historie og innhold. Rusler man ned mot sjøen, finner man museets sjøavdeling med rorbu og naust.

Generelle smitteverntiltak

Arrangementet vil holdes innenfor gjeldende smittevernregler med en begrensning på antall besøkende, og vil i all hovedsak foregå utendørs. Neste år håper venneforeningen å kunne ønske velkommen til et tradisjonelt, fullskala Olsokstevne igjen. 

 

Andre aktiviteter fra Averøy/ Eide