Velkommen til Surnadal: Åsen bygdemuseum

Friluftsmuseum med bygningssamling på den gamle skyssgarden Åsen på Eidet i Surnadal.

Åpningstider

På grunn av situasjonen med koronaviruset er museet dessverre midlertidig stengt for publikum.

Priser

Voksen: 
60 kr
Barn u/16 år: 
Gratis

Her finner du oss

Åsen bygdemuseum
Østbødalsvegen 53
6650 Surnadal

Telefon: 91 39 94 52 Avdelingsleder:
maja@nordmore.museum.no

Lokalhistorisk samling

OPPDATERT INFORMASJON FOR SOMMEREN 2020:

På grunn av situasjonen med koronaviruset er museet midlertidig stengt for publikum. Museet er normalt sett åpent ved arrangement og på bestilling. Det tas sikte på å åpne for tilpassede arrangement, skoletilbud og mindre grupper etter sommeren, med forbehold om endringer. Vi oppdaterer siden så fort vi vet mer.

Husk at museumsområdet er alltid åpent, selv om ikke utstillingene er åpne. Museet benytter appen Kulturpunkt, som du kan laste ned gratis. Her vil du finne tekst, bilder og annen informasjon om de ulike museumsbygningene ved bruk av QR-koder. Tilbudet er under utvikling, men åpnet for bruk.

___

Bygdemuseet er et tradisjonelt friluftsmuseum med samling av bygninger fra ulike tidsepoker og utstillinger av gjenstandssamlinger med lokal tilknytning. Museets varierte samlinger omfatter alt fra en fredet røykovnsstue fra Torvik til 1950-tallets interiør. Her kan du se både små temautstillinger og basisutstillinger i de historiske bygningene, og lære mer om utvandringshistorie, livet på sommerhotellet Gulla Gård og Åsen sin spesielle historie som kommunalt aldershjem tidlig på 1900-tallet.

Museet tilbyr opplegg for barnehager og skoler.

 

Artikler relatert til Surnadal: Åsen bygdemuseum