Artikler

Alfheim i Sunndal - Alfheim ligger i Grødalen i Sunndal. Hytta kan leies i dag og har en interesant historie.

Alfheim jaktslottet i Sunndalsfjella

Alfheim er i dag en stor hytte i Grødalen i Sunndal kommune, men i sin tid ble den sett på som et jaktslott. Opprinnelig ble den bygd av Barbara Arbuthnott

Les hele artikkelen

Sunndal - Næminger fra Husasnotra i arbeid på Flåstua - Foto: Jarle Stavik

Bygningsspor på Flåstuo

Ikke sjelden ble eksisterende bygninger flyttet på selve gården bygd på flere ganger for så å deles opp en annen gang igjen. Slik er tømmeret i mange tømmerhus eldre enn bygningene i nåværende stand. Kroneksemplet på gjenbruk er Flåstuo på Leikvin.

Les hele artikkelen

Sunndal - Phillipshagen - Noen av de mange rhododendronartene i hagen

Et besøk i Phillipshagen

Alfred Erskine Gathorne-Hardy født 1845 var britisk konservativ politiker, tredje sønn av Lord Gathorne Gathorne-Hardy den første jarlen av Cranbrook. I følge ham selv ble han tidlig tildelt våpen og fiskestang slik at jakt og fiske var en del av oppveksten hans.

Les hele artikkelen

Sunndal - Alvheim svalgang - Foto: Jarle Stavik

Et opphold på Alfheim

”Jeg elsker Norge, og liker dårlig å høre noe nedsettende om det, men ikke-fiskende besøkende har av og til blitt overhørt å klage at de føler seg innestengt"

Les hele artikkelen

Sunndal - Løykja gravfelt våpen - Våpen funnet i gravhaug nr 1

Gravhaug nr 1 på Løykja

Sommaren 1929 henta Marit Hoel ei bøtte finsand ved den gamle elvamelen sør for skulen. Noko som stakk ut av bakken der ho grov. Det viste seg å være hjaltet på eit sverd.

Les hele artikkelen

Beslag fra vikingtiden funnet på Torske i Sunndal

Metallsøkere gir nye muligheter - Arkeologiske funn fra Sunndal

Av Jarle Stavik

Les hele artikkelen

Skilegenden Sigurd Hol (Hall) - Sigurd utvandret til USA hvor han ble kjent for sine skiferdigheter. Her er han sammen med et knippe andre skiløpere, Sigurd til venstre

Skilegenden Sigurd Hol

Sigurd ble født på Hol i Sunndal og var fra tidlige år en habil idrettsmann. Han utvandret senere til USA, hvor han fortsatte sin skikarrære.

Les hele artikkelen