Velkommen til Heim: Geitbåtmuseet

Geitbåtmuseet er først og fremst ei samling geitbåter, og med en del utstyr som hører til. Nærmere 50 båter i ulike størrelser utgjør denne unike samlinga.

Åpningstider

Geitbåtmuseets båtsamling er dessverre stengt for besøkende inntil videre til vi har fått på plass alle båtene i det nyrenoverte "Sliperiet".

Priser

Ingen priser er oppgitt.

Her finner du oss

Geitbåtmuseet
Valsøyfjordvegen 1349
6687 Valsøyfjord

Telefon: 47958049/45298110
lisabeth@geitbatmuseet.no

Nordmørsbåten klatrer som ei geit på bølgene

Geitbåten ble bygd og brukt på Nordmøre og i deler av Romsdal. Teknologisk hører geitbåten til det eldste sjiktet av tradisjonsbåter her til lands. Et særtrekk er at de nederste «bordgangene» er hogd i fasong. Rigg og segl har vært uforandret i flere hundre år. I teknologihistorisk sammenheng er geitbåten derfor avgjørende for å forstå utviklingslinjer for tradisjonsbåter i Norge, både framover og bakover i tid. Geitbåten og Geitbåtmuseet representerer derfor en viktig kunnskapsbase i norsk, så vel som i nordisk sammenheng.

Geitbåtmuseet med sin avdeling Husasnotra er primært et aktivitetsmuseum hvor handverk blir holdt levende med bygging både av hus og båter i tradisjonelle teknikker. Vi tar også oppdrag med restaurering. Avdeling Husasnotra har et treårig opplæringstilbud i tradisjonstømring, kalt næmingeordninga.

I tillegg til eget forskningsarbeid er samarbeid med eksterne forskningsmiljøer med på å gi oss stadig mer kunnskap.

Stilftelsen Geitbåtmuseet er grunnlagt av Halsa historielag, Nordmøre museum og Heim kommune (tidligere Halsa kommune).

I tillegg til Stiftelsen Nordmøre museums facebook-side der du får informasjon om det som skjer i hele Nordmøre, har Husasnotra egen Facebookside

Artikler relatert til Heim: Geitbåtmuseet

Seiling Geitbåtmuseet

Tradisjonshandverkets skriftlige verden

Les deg frem til Geitbåtens hemmeligheter, hvor landet Vinland lå og om det å lafte. Finn inspirasjon til å sy skinnhyre og sjøklær, eller fortap deg i gamle bilder fra Valsøyfjord.

Les hele artikkelen

Prammen Svorka Geitbåtmuseet - Foto: Bjørn Fjærli

Prammen Svorka

Prammene er fast del av både skoleopplegg og av sommartilbodet ved museet.

Les hele artikkelen