Titranulykka. Silda, stormen og døden

Natta mellom 13. og 14. oktober 1899 omkom 140 mann på havet. Historiene om Titranulykka lever fortsatt i beste velgående langs kysten i dag.

tor:

Alle:

Rosvoll prestegård
6571 Hopen

rannei.botten@nordmore.museum.no

Rosvoll prestegård

Titran

I 1899 var det meldt eventyrlige mengder med sild utenfor Titran. I havna hadde det samlet seg ei stor fiskeflåte på over 130 fartøy og det var gode muligheter til fortjeneste. Av de mange båter som gikk ut den natten for å drive drivgarnsfiske, var det mange som ikke kom helskinnet tilbake.

Rundt midnatt ble fiskerne overrasket av en orkanaktiv storm som forvandlet havet til et kaos av regn, hagl og bølger så store som fjell. Titranulykka er blant de verste forlis langs kysten vår i moderne tid. 140 mann omkom.

Foredrag av konservator Hans Jakob Farstad

Torsdag 16. januar kan du høre om sildas betydning for folket som bodde langs kysten rundt århundreskiftet, om stormen som traff land i oktober 1899, om værvarslinga som aldri nådde fram og om konsekvensene Titranulykka fikk, både for enkeltmennesker og storsamfunnet. Det er Hans Jakob Farstad fra Kystmuseet i Sør-Trøndelag som vil fortelle denne kvelden.

Velkommen!

Andre aktiviteter fra Smøla

Det eksisterer ingen fremtidige aktiviteter. Trykk her for å se alle aktiviteter for hele Nordmøre museum.