Lansering av boka "Spansk-Norske affærer"

Åpen kafe

Ingen priser er oppgitt.

Kaffebrenneriet Patrick Volckmar
Freiveien 8
6510 Kristiansund

Patrick Volckmar, Kristiansund

Lansering av boka "Spansk-norske affærer" - La compañia de Maderas på museumskafeen og kaffebrenneriet Patrick Volckmar ved forfatterne Knut Aukrust og Dorte Skulstad.

Noen unge nordmenn så i begynnelsen av den moderne industrialder mulighetene for trelasthandel i Spania. Johan Sørensen fra Kristiansund reiste til Santander i 1857 og startet det som skulle bli La compañia de Maderas, Trelastkompaniet på norsk. I dag ligger Guggenheim-museet på de gamle tomtene til Trelastkompaniets filial i Bilbao.

I boka følger vi forfatternes jakt etter historien om det spansk-norske foretaket, som holdt stand i Spania gjennom 150 år. Vi kommer tett på både selskapene og menneskene, deres oppturer og nedturer.

Arr.: Nordmøre museums venner