Bacalaokonkurranse

Åpningstider

lør:
Kl. 12:00-18:00

Priser

Voksne: 
Kr 150,- inkl. Bacalao
Barn under 16 år: 
Kr 50,-

Her finner du oss

Norsk klippfiskmuseum
Dikselveien 20
6512 Kristiansund

Telefon: 715 87 000
post@nordmore.museum.no

Klippfiskmuseet i Kristiansund

Hvem lager den beste Kristiansundsbacalaoen i 1800-tallstradisjon

– slik vi alltid har gjort det i Kristiansund?

BACALAOKONKURRANSEN er på lørdag!

9 private, inkludert 2 tomannslag og ett tremannslag, og 6 restauranter skal på lørdag kives om å lage den beste bacalaoen! Den årlige konkurransen foregår for 24 gang på Norsk klippfiskmuseum i Milnbrygga på Gomalandet i Kristiansund, og gjelder tradisjonell Kristiansundsbacalao, uten moderne tilsetninger, men full av eksotiske og mystiske smaker! Her går margarin og olivenolje i ulike farger, gammel og ny potet, ferske og flådde tomater, pepper med og uten skall og frø, forskjellige slags løk, sur og søt vin side om side. Alt som var i bruk på 1800-tallet kan fortsatt brukes, sier juryens sekretær Odd Williamsen. Alle deltakerne lager bacalao av klippfisk fra Nordmøre museum; det er skrei av superior kvalitet. Alle er kjent for å lage byens beste bacalao, så konkurransen er knivskarp, men folkelig og gemyttlig.

Årets jury ledes av Tore Myrum, og han har med seg Lisbeth Krakeli, Hilde S. Sivertsen, Andreas Rovik Myrum og Kjell Bugge til å bedømme godsakene. De vurderer farge, smak, lukt og konsistens.

Omvisninger på museet fra kl 12.

Fra kl 17 underholder Operaens ballettsenter.

Kl 18 er det premieseremoni ledet av ordfører Kjell Neergaard. Og så er det fritt fram for alle til å smake på alle de innleverte bacalaovariantene. Vinneren i privatklassen får oppskrifta si trykt på etiketten til en anerkjent fransk rødvin.

Sundbåten går fram til 20:15. Gratislørdag t.o.m. ruteavgang 16:45, deretter vanlig billettpris.

Alle er hjertelig velkomne!

Du kan se en rekke temautstillinger og få omvisning i den store klippfiskbrygga. Historien fortelles med hjelp av store fotografier:

  • Ernst Schwitters’ klippfiskbilder fra 1950
  • Fotoperler av Anders B. Wilse og lokale kamerakunstnere
  • “Med klippfisk under lukene” – om klippfiskeksport fra Kristiansund til Portugal, Spania, Italia, Karibia og Sør-Amerika – markeder og rederier.
  • ”Kvinner på klippene”
  • «Nordmøre museums fotosamling»
  • Utstillingen Det sanselige 1700-tallet er det nærmeste vi kan komme en todimensjonal tidsmaskin. Den gir publikum mulighet til å oppleve og reflektere over hvordan folk som levde gjennom 1700-tallet - da Milnbrygga ble bygd - opplevde sine omgivelser - gjennom sansene: Hva de så rundt seg, hørte av lyder, smakte, luktet og kjente. For å sette sanseopplevelsene i et større perspektiv er de satt i sammenheng med tidlig globalisering, sjøveis handel og de norske regionenes særtrekk.
  • Bergunger; om barnearbeid. Presentasjon i bryggas 2. etasje

Andre aktiviteter fra Kristiansund

Det eksisterer ingen fremtidige aktiviteter. Trykk her for å se alle aktiviteter for hele Nordmøre museum.