Temakveld: "Silda, stormen og døden" - om Titranulykka

Natta mellom 13. og 14.oktober 1899 omkom 140 mann på havet. Historiene om Titranulykka lever fortsatt i beste velgående langs kysten i dag.

Åpningstider

tor:
19.00

Priser

Ingen priser er oppgitt.

Her finner du oss

Gamle Kvernes bygdemuseum
Kvernesveien 825
6531 Averøy

Telefon: 91 33 92 11
berit.vorpbukt@nordmore.museum.no

Gamle Kvernes bygdemuseum

I 1899 var det meldt eventyrlige mengder med sild utenfor Titran. I havna hadde det samlet seg ei stor fiskeflåte på over 130 fartøy og det var gode muligheter til fortjeneste. Av de mange båter som gikk ut den natten for å drive drivgarnsfiske, var det mange som ikke kom helskinnet tilbake. Rundt midnatt ble fiskerne overrasket av en orkanaktiv storm som forvandlet havet til et kaos av regn, hagl og bølger så store som fjell. Titranulykka er blant de verste forlis langs kysten vår i moderne tid. 140 mann omkom. 

Denne kvelden får vi høre om sildas betydning for folket som bodde langs kysten rundt århundreskiftet, om stormen som traff land i oktober 1899, om værvarslinga som aldri nådde fram og om konsekvensene Titranulykka fikk, både for enkeltmennesker og storsamfunnet. Det er Hans Jakob Farstad fra Kystmuseet i Sør-Trøndelag som vil fortelle denne kvelden. 

Andre aktiviteter fra Averøy/ Eide