Temakveld: Havbrukshistorie

I 1984 fikk Averøy og Frei fiskerihelsetjeneste. Akvakulturlinja på videregående kom omtrent samtidig. Velkommen til en temakveld der vi ser nærmere på lokal havbrukshistorie.

Åpningstider

tor:
19:00

Priser

Ingen priser er oppgitt.

Her finner du oss

Gamle Kvernes bygdemuseum
Kvernesveien 825
6531 Averøy

Telefon: 91 33 92 11
berit.vorpbukt@nordmore.museum.no

Gamle Kvernes bygdemuseum

I 1984 gikk oppdrettere i kommunene Averøy og Frei sammen for å danne Fiskerihelsetjenesten for de to kommunene. Denne stillingen ble besatt av vetrinær Aud Skrudland som i dag er spesielinspektør i Mattilsynet. Hun kommer til museet denne kvelden for å fortelle om den første tiden i fiskerihelsetjenesten og hvordan arbeidet som foregikk i næringen lokalt den gang, var med på å danne grunnlaget for den næringa vi kjenner i dag. 

Noen år før fikk Averøy ungdomsskole akvakultur som valgfag. Her var Hans Tvenning med flere initiativtakere, og etterhvert utviklet dette seg til å bli et fireårig videregående løp på Averøy videregående skole som kvalifiserte til videre studier innenfor faget. Sverre Uran kommer for å fortelle om hvordan det hele startet. 

Vi håper vi finner flere av de som var med og dannet fiskerihelsetjenesten i sin tid blant publikum denne kvelden. Det samme gjelder tidligere lærere og elever på akvakulturlinja, og mange flere selvfølgelig. Vi åpner opp for historier fra salen som kan være med på å belyse betydningen av fiskerihelsetjenesten, livet på akvakulturlinja og om opp- og nedturer i næringa som har vært med på å forme lokalhistoria vår.

Velkommen til en spennende kveld med et tema fra vår nære fortid som fortsatt er i utvikling. 

Andre aktiviteter fra Averøy/ Eide