Historisk vandring i Kvernes kulturområde

I forbindelse med kirkejubileet på Kvernes arrangeres det historisk vandring der fylkesarkeolog Bjørn Ringstad tar oss med gjennom 4000 år med gravskikker i Kvernes kulturområde.

Ingen priser er oppgitt.

Gamle Kvernes bygdemuseum
Kvernesveien 825
6531 Averøy

berit.vorpbukt@nordmore.museum.no

Gamle Kvernes bygdemuseum

Det blir oppmøte på museet kl.16.00 der vi går samlet opp mot gravfeltet. Med oss har vi fylkesarkeolog Bjørn Ringstad og det blir flere stopp på veien der han vil fortelle hva vi ser. Fra gravfeltet går vi mot kirkene via hulveien, for så å ta turen til ny-gravstedet, stavkirken, middelalderkirkegården, steinringen og ilevolden, før vi vandrer tilbake mot museet via sjøavdelingen. På museet blir det en pause med kveldsmat før Ringstad vil trekke sammen trådene av det vi har sett. Her blir det også mulighet for å stille spørsmål.

Vi håper på en interessant ettermiddag gjennom 4000 år med gravskikker. Velkommen!

Andre aktiviteter fra Averøy/ Eide