Velkommen til Temaomvisninger i Tingvollia

Åpningstider

Priser

Ingen priser er oppgitt.

Her finner du oss

Tingvoll museum
Reitvegen 61
6630 Tingvoll

Telefon: 95 03 28 05
marianne@nordmore.museum.no

Tilbud til skoler og grupper

Velkommen til steinalderleir

Ønsker dere å besøke en steinalderleir og bestille et formidlingstilbud i forhistorie?

Tingvoll museum har en steinalderleir og et formidlingstilbud i forhistorie på en halv eller en hel skoledag. Tilbudet er utviklet i samarbeid med arkeologer i Møre og Romsdal fylkeskommune. Du får studere våpen, redskap og utstyr som var brukt, og delta på aktiviteter som sanking, lage mat i kokegrop, skyte med pil og bue og gni ild.

Velkommen til Bugges Minde

Opplev stemninga i Tingvolls første fastskole. Skolehistorie og lokalpolitikk fra 1845
Grupper kan bestille besøk i gamleskolen med et opplegg tilpasset sin gruppe.
Skoleklasser kan bestille tilbudet "Rett kunnskap" tilpassa mellomtrinnet i grunnskolen: Her starter vi med omgangsskolen, og går videre til fastskolen og utviklingen av denne. Vi får møte prestefrua som har et tradisjonelt syn på oppdragelse, mens skolefrøkna har gått på seminar og tror på nyere pedagogiske prinsipper. Elevene får også innblikk i hva som kunne skje dersom en barneflokk ble foreldreløse. Alle får prøve å skrive med penn og blekk, tyde gotisk skrift, synge og selvsagt lære litt bibelsoge.

Velkommen til smia

Få et innblikk i en gardssmie, smedens rolle og hovslaging.
På Tingvoll museum, midt i solhellinga, finner du en smie i god stand. På skogdager og lignende arrangementer kan en møte smeden og studere hans arbeid i smia. Kanskje er hovslageren også på plass, og får besøk av ivrige, men gjerrige kunder?

Velkommen til kvern og kornlåve

Vi kan starte kverna og dere får være med å male korn.
Stell av korn fra åker til bord. Kornets betydning opp gjennom tidene.
Inne i kornlåven kan vi fortelle om kornet og brødets historie, og vise redskaper og utstyr som var i bruk. Så kan vi gå til kverna, slippe opp vannet og male kornet til mel. Til slutt kan vi bake flatbrød eller koke graut i grua. Grupper eller skoleklasser kan bestille på høst og vår. Tilbys også som aktivitetsdag hver sommer. 

Ta kontakt for nærmere avtale og pris.