Museumshagen på Leikvin

Museushagen kan besøkes også utenom museets åpningstid. I hagen kan du både slappe av og nyte medbrakt niste og lære mer om hva som finnes her. Bygningene har utendørs skilting.

Ta en vandring blant bygninger fra de siste 600 årene

Det ble først dyrket frukt i hagen på Leikvin på 1700-tallet. Siden har det vært frukttrær her. I hagen ligger mesteparten av museenes bygninger. Det startet i det spede med Leikvinstøgu, stallen, kapellet og Krestofferstøgu som alltid har ligget her. Så ble flere bygniner flyttet til slik at du i dag kan se flere forskjellige bygninger fra forskjellige steder i kommunen og fra forskjellige årstall. Bygningene er alle tilrettelagt med skilting utenfor slik at man kan lese seg til husenes historie. Den eldste bygningen er Flåstuo som er fra 1450-tallet.

Hagen har flere benker og bord man kan sette seg ned ved og er et populært utfluktsmål for folk som bare vil slappe av, kanskje med en medbrakt kopp kaffe. I sesongen kan man også kjøpe noe å bite i i museumsbutikken.

Fra hagen kan man se både Vinnu og Skorga, to av de høyeste fossene i verden. Vinnu er faktisk den høyeste fossen på det Eurasiske kontinent.