Made in Smøla

Ny utstilling om hermetikkindustrien på Smøla

Ny hermetikkutstilling på Rosvoll prestegård.

Smøla var tidlig ute med hermetisk nedlegging av produkter, den første var Knut Arnøy i 1907. Hermetisering av mat gjorde det mulig for kystbefolkninga å utnytte fiskeressursene på en ny måte. Det startet ofte i det små, i trange brygger eller naust, men etter hvert ble nye lokaler tatt i bruk og mange små og større bedrifter ble etablert.

Det var først og fremst krabbeprodukter som ble herme­tisert i begynnelsen, men med tiden ble nesten hva som helst hermetisert; fra gulrøtter og fårikål, til fiskekaker og sardiner. I perioden 1910 og utover til 1960-tallet var det mange små og større hermetikkfabrikker på Smøla.

 

Er du interessert i tema? Utstillingen er åpent fra 09.07.2020 til 27.07.2020, torsdag-søndag kl. 13:00-16:00