Sommerutstilling på Rosvoll

Årets sommerutstilling i prestegården presenterer to anerkjente kunstnere. Det er grafiker og maler Arnold Dahlslett og keramiker Liv Aursand.

Åpningstider

tir til søn:
12:00- 17:00

Priser

Voksne: 
Gratis
Barn: 
Gratis
Gratis: 
Gratis

Her finner du oss

Rosvoll prestegard
6571 Hopen

Telefon: 95 91 84 66 Avdelingsleder:
rannei@nordmore.museum.no

Spennende salgsutstilling!

Smøla

Sommerutstillingen 2017 åpner søndag 2. juli og vil stå til 23. juli, tirsdag - søndag 12.00-17.00. Gratis inngang.

Arnold Dahlslett har i over 30 år virket som grafiker og maler etter endt utdannelse i Tyskland. Format og form på mange av hans bilder er uvante og gjør at vi lett hensettes i en sakral stemning. Han visualiserer sitt evige interesseområde, nemlig Egypt, middelalderen og renessansen og setter sammen dette til sitt eget hele bilde. Resultatet blir usedvanlig vakre arbeider i hovedsaklig jordfarger, utført på en håndverksmessig forbløffende , boritmot perfekt måte.

Han har hatt separatutstillinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Trømsø, Stavanger, Porsgrunn, Namsos, Svolvær og mange andre byer i Norge.
Han har utsmykket Namdal Sykehus, Høyskolen i Nord-Trøndelag,Kongsbakken v.g.skole i Tromsø, Kordkapphallen og andre offentlige bygg.
Han er innkjøp av blant annet Nasjonalgalleriet, Nordnorsk kunstmuseum, Norsk kulturåd, Nordkappmuseet, Universitetet i Trømsø, Norsk Hydro og Sogndal kunstlags faste galleri. 

Liv Aursand har 5 års fagutdanning fra kunstskoler i inn- og utland, og tok keramiker eksamen ved Bergen Kunsthåndverkskole i 1972. Hun har hatt flere separatutstillinger blant annet i Tromsø, Trondheim, Stockholm og Oslo. 
Hun har deltatt på utallige kollektivutstillinger. En kan blant annet nevne Norsk Kunsthåndverkeres landsutstilling og vandreutstilling i Finnmark.
Hun har mottatt flere stipender, blant annet Statens Reise- og Studiestipend. Disse har ført henne til London, Paris, Barcelona, Hellas, Mexico, Egypt og Kina. Flere utsmykkinger av Liv Aursand er montert i offentlige bygg i Norge. Hun lager for det meste enkeltstående ting, som dekorative krukker , vaser og fat.

Smøla museum er stolte over å kunne invitere alle til en stor kunstopplevelse på Rosvoll prestegård i sommer!