Regler for Bacalaokonkurransen

Regler for BACALAOKONKURRANSEN 2020

Deltakerne i Bacalao de Kristiansund leverer ferdig bacalao til bedømming.

1. Konkurransekriterier

Ingredienser: Det er kun de opplistede råstoffene som kan benyttes i konkurransen, men i fritt valgt blandingsforhold. Du trenger slett ikke å bruke alt! Maten lages på den enkelte deltakers eget kjøkken, og bringes ferdig til Klippfiskmuseet innen kl 13.45 på konkurransedagen. 

Fisk: Klippfisk av torsk, superior kvalitet, hentes av deltakerne på Nordmøre museum, Storgata 19, Kristiansund, fra 17. juni.  Se pkt. 4.
Fett/Olje: Olivenolje - Cristal blank gul eller grønn virgin, soyaolje, meierismør eller margarin.
Pepper: Spanskpepper (Kajenne), fersk, tørket hel eller malt. Oliven
Potet: Valgfri type, skivet og tilberedt i gryta - ikke ved siden av.
Tomat: Fersk, tørket, hermetisk, hele, knust, most, uten skall; tomatpuré (norsk eller utenlandsk)
Pimientos: Fersk, hermetisk, tørket, rød og uten skall.
Løk: Kepaløk (vanlig), stjerne, hvitløk.
Vann: Med eller uten salt.
Vin: Sherry, portvin, madeira, (rød eller hvit) (kan erstattes med sukker)

Retten kan om ønskelig pyntes med persille

2. Bedømming

Juryen vurderer rettens farge, smak, lukt og konsistens. Hver dommer gir en helhetsvurdering på en skala fra 1 til 20 poeng.

3. Oppskrifter

Alle oppskrifter skal være fra Kristiansund/Nordmøre. Juryen skal kontrollere at deltakerne kun bruker ingrediensene som er nevnt i pkt 1. Innleverte oppskrifter kan benyttes fritt av Norsk Klippfiskmuseum, så lenge opphavspersonen er nevnt. Den oppskrifta du vil bruke skal leveres ved påmelding, senest 15. juni (se pkt 5).

4. Tildeling av fisk

Deltakerne i privat klasse blir tildelt ett kilo klippfisk, mens deltakerne i restaurant/storhusholdning blir tildelt to kilo klippfisk. Resten av ingrediensene til bacalaoen må deltakerne skaffe selv.

5. Påmelding

Siste frist for påmelding er 15. juni til Nordmøre museum, tlf. 71 58 70 00/mail: roar@nordmore.museum.no. Konkurransereglene, klippfisken du skal bruke og en t-skjorte med unikt trykk, og som skal brukes under konkurransen, får du hos oss i Storgata 19, Kristiansund. Alle som ønsker å delta i konkurransen må levere skriftlig oppskrift med dosering og beskrivelse av framgangsmåte, ved påmelding. Ha gjerne med en ekstra kopi på lørdag, til pressa - dersom du skulle vinne!

6. Deltakeravgift

Avgiften betales ved henting av fisken på Nordmøre museum, Storgata 19. Private kr. 200,- Restauranter kr. 700,- (Restauranter kan få faktura). Deltakeravgiften inkluderer klippfisken du skal bruke og en t-skjorte med unikt trykk.

Ta utfordringen - alle er hjertelig velkomne til å delta!