Velkommen til Averøy/Eide: Gamle Kvernes bygdemuseum

Museet ligger på Averøya og er en del av Kvernes kulturområde, med Kvernes stavkirke som nærmeste nabo.

Åpningstider

tir til søn:
11.00 -17.00

Åpent hele året for bestilte grupper

Åpner kl. 12:00

Priser

Voksen : 
100,-
Barn (t.o.m. 14 år): 
Gratis inngang
Turistgrupper/skoleklasser/barnehager : 
Ta kontakt med avdelingsleder

Her finner du oss

Gamle Kvernes bygdemuseum
Kvernesveien 825
6531 Averøy

Telefon: 91 33 92 11 Avdelingsleder:
berit.vorpbukt@nordmore.museum.no

En del av tusenårsstedet Kvernes

Hovedtunet danner et kystgårdsmiljø, med bygninger fra 17- og 1800-tallet. Her ligger våningshus, stabbur, kvernhus og smie, alle med spennende historie og innhold. Museet har også en egen arkeologisk utstilling, med gjenstander og dokumentasjon fra Fosnakulturen (mesolitkum) etter utgravinger fra området rundt Bremsneshatten. Egen sjøavdeling med rorbu og flere naust representerer kystkulturen og fiskerbondens liv og virke. Listerbåt og gamle geitbåter er godt bevart. 

Museet har arrangement med aktiviteter gjennom hele året der lokale mattradisjoner, håndverk og lignende er viktige tema. Saltfeskbailldagen i juni og Olsokstevnet siste helga i juli er populære arrangement. Her kan du treffe kjentfolk, slå av en prat og samtidig spise deg god og mett på nordmørsk tradisjonskost.

Området museet ligger i - Kvernes kulturområde - er Averøy kommunes tusenårssted, og i 2018 fikk Kvernes status som et av flere nøkkelsteder i Kystpilegrimsleia  - pilegrimsveien som går langs vestlandskysten og ender i Nidaros. 

I tillegg til Stiftelsen Nordmøre museums facebook-side der du får informasjon om det som skjer på hele Nordmøre, har Gamle Kvernes bygdemuseum egen Facebookside

 

 

Artikler relatert til Averøy/Eide: Gamle Kvernes bygdemuseum

Barken

Noen spor av det immaterielle kulturlandskapet langs Hustadvika

Av Bjørnar Bøe Lundberg

Les hele artikkelen